(RECEPT) AARDBEIENJAM MET ROZE PEPER

aarbei1

Een heerlijke aardbeienjam is zo gemaakt. Hier een een recept met een extra toevoeging peper.

(BENODIGHEDEN)

1 kg aardbeien
1 handje roze peperkorrels
1 zakje marmello (bindmiddel voor jam met pectine zonder suiker ook geschikt voor diabetici)
350 gr suiker (of meer of minder naar smaak je kunt ook diksap gebruiken)

(BEREIDEN)

Was de aardbeien en haal de groene kroontjes er van af. Afhankelijk van wat je lekker vindt kun je de aardbeien heel laten of in kleinere stukjes snijden. Doe er een handje roze peperkorrels bij. Met een laag water in de pan laat je de aardbeien in ongeveer 10 minuten koken, ondertussen meng je de inhoud van een zakje marmello met de suiker. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de aardbeien en laat het 1 minuut doorkoken.

Zorg dat in de tussentijd de potjes en dekseltjes goed gewassen zijn of in de afwasmachine òf een aantal minuten in een pan met kokend water. Je zet ze daarna op hun kop op een brandschone theedoek en maakt de dekseltjes even droog met net zo’n schone doek.

Nu ga je de potten vullen en dat gaat het beste met een vultrechter omdat er dan niks langs de pot kan lopen en de sluiting schoon blijft.

Vul de potten draai het deksel er stevig op en zet ze 10 minuten ondersteboven. Zo zorg je dat de inhoud zo lang mogelijk lekker blijft.

Geef een reactie