(RECEPT) BANANEN/DRUIVEN CHUTNEY (8 potten)

druifbanaan

Een heerlijke banaan/druiven/gember Chutney is zo gemaakt. Hier een een recept met een extra toevoeging peper.

(BENODIGHEDEN)

800 gr (over)rijpe bananen
400 gr witte druiven
100 gr rozijnen
4 kleine uien
4 theelepels kurkuma
„duim” gember geschild in kleine stukjes
handje roze peperkorrels
500 gr rietsuiker
600 ml azijn
15 gr grof zeezout

 

(BEREIDEN)

Snijd de bananen in stukjes, halveer de druiven en snijd de uien in ringen.
Doe alle ingredienten samen in een hoge pan en laat op 
hoog vuur terwijl je
in de pan roert met een houten lepel, de suiker oplossen. Vervolgens zet je het
vuur laag en laat je het geheel 2 uur pruttelen. Roer het af en toe even door.
Zorg dat in de tussentijd de potjes en dekseltjes goed gewassen zijn of in de
afwasmachine òf een aantal minuten in een pan met kokend water.
Je zet ze daarna op hun kop op een brandschone theedoek en maakt de
dekseltjes even droog met net zo’n schone doek.

Na 2 uur ga je de potten vullen en dat gaat het beste met een vultrechter
omdat er dan niks langs de pot kan lopen en de sluiting schoon blijft.

Vul de potten draai het deksel er stevig op en zet ze 10 minuten ondersteboven.
Zo zorg je dat de inhoud zo lang mogelijk lekker blijft.