(RECEPT) WATERMELOENJAM

watermeloen

Een heerlijke meloenenjam is zo gemaakt. Hier een een recept met een extra toevoeging citroen.

(BENODIGHEDEN)

2 kg watermeloenvruchtvlees
sap van 4 citroenen
2 pakjes geleisuiker speciaal (minder zoet)

(BEREIDEN)

Snijd de watermeloen in parten en haal de pitten er uit en daarna snijd je het vruchtvlees verder in stukjes. Doe de meloen samen met het citroensap en de geleisuiker in een hoge pan en breng het al roerend aan de kook. Laat het nog even goed doorkoken.
Zorg dat in de tussentijd de potjes en dekseltjes goed gewassen zijn of in de afwasmachine òf een aantal minuten in een pan met kokend water. Je zet ze daarna op hun kop op een brandschone theedoek en maakt de dekseltjes even droog met net zo’n schone doek.
Nu ga je de potten vullen en dat gaat het beste met een vultrechter omdat er dan niks langs de pot kan lopen en de sluiting schoon blijft.
Vul de potten draai het deksel er stevig op en zet ze 10 minuten ondersteboven. Zo zorg je dat de inhoud zo lang mogelijk lekker blijft.