ONZE AANPAK

Een paar keer per week gaan we langs bij supermarkten in de buurt om groente en fruit dat niet langer geschikt is voor de verkoop op te halen.

Ook komen we regelmatig bij het foodcenter waar we inmiddels goede contacten hebben. IMG_8705Het mes snijdt zo aan twee kanten, er gaat minder weg en er gaat meer in de pot.
Met de “vangst van de dag” gaan we zo snel mogelijk de keuken in om zo direct de houdbaarheid te verlengen.

We maken er jam, stroop, chutney en ook soep van en soms ook salades en taarten, die gaan niet in de pot.

Het aanbod verschilt per keer en zo kunnen we dan ook telkens
onze fantasie en creativiteit aanspreken om er weer iets lekkers van te maken.

Tot nu toe is dit zeer goed gelukt en verrassen we onszelf regelmatig
met de combinaties die mogelijk en meer dan culinair verantwoord zijn.
Denk aan aardbeien-jam met roze peper, witte druiven-jam met peper en citroen,
meloen-jam met wortel
Potverdorie! Wat lekker!